Junior Credit Officer

Fedelta söker Junior Credit Officer!

Borås

Fedelta är uppstickaren i en finansbransch som just nu genomgår en kraftig digitalisering. Med mottot att “Alla bra affärer förtjänar att genomföras” är målet att bli branschens fanbärare samt alla företag och entreprenörers främsta affärspartner. På 3 år har Fedelta hjälpt tusentals nöjda kunder runt om i landet med okrånglig företagsfinansiering som är anpassad efter varje enskilt behov. Med ett utlånat kapital på över 400 miljoner och en 3-siffrig årlig tillväxt är grunden lagd för en fortsatt tillväxtresa.

Fedeltas huvudkontor är beläget i fräscha lokaler i centrala Borås där 15 personer med stor passion, sammanhållning och enormt driv arbetar för att bli Sveriges största varumärke inom finansbranschen.

Om rollen Junior Credit Officer

Som Junior Credit Officer blir du en del av teamet för kommersiella fastighetslån. Ett litet men effektivt team som på kort tid har byggt upp en mycket stabil affär. Genom nära samarbete med affärsområdesansvarig kommer du få lära dig allt inom kreditbedömning och kredithantering. Du kommer dagligen bidra till den övergripande kredit- och riskbedömningen för att säkerställa bolagets tillväxt. Rollen innebär kontinuerlig kontakt med kunder och externa intressenter samt analys och handläggning av inkommande case.

Vi söker dig som har ett stort intresse för kreditgivning, kreditberedning och kreditbedömning. Du har ett enormt driv, är självgående och är van vid att arbeta på ett noggrant och strukturerat sätt. Du har även en naturlig social kompetens och förmågan leverera kundservice på högsta nivå!

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Daglig kundkontakt och handläggning av låneansökningar.
 • Analys och bedömning av kundcase och relaterade affärer/verksamheter.
 • Föredra kreditpropåer i bolagets kreditkommitté.
 • Samarbeta och synka med övriga avdelningar för att nå företagets övergripande mål.

Personlighet och egenskaper

 • Du har en stor passion för att göra bra affärer och skapa tillväxt.
 • Du är resultatintriktad och nöjer dig inte förrän du överträffat dina mål.
 • Du har mycket god analytisk förmåga och tar beslut baserat på tydliga underlag.
 • Du har en naturlig förmåga att förvandla analyser till slutsats och handling.
 • Du gillar och är van vid att arbeta på ett noggrant och strukturerat sätt.
 • Du har en stor ansvarskänsla, är produktiv och ser varje utmaning som en möjlighet.
 • Du har ett behov av att ständigt förbättra ditt arbeta och dig själv.
 • Du är en prestigelös lagspelare som gillar att samarbeta.
 • Du är orädd att hugga in där det behövs – vi är ett tight team där alla hjälps åt.

Erfarenhet och Kunskaper

 • Stort intresse för kreditgivning, kreditberedning och kreditbedömning.
 • Meriterande med eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller annat relevant område.
 • God samarbetsförmåga och är van vid att arbeta i team.
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift, meriterande med fler språk.

Ansök nu

Skicka din ansökan och personligt brev till andreas@fedelta.se med ämne ”Ansökan Junior Credit Officer”.

Om Fedelta

Företagare och entreprenörer är den viktigaste motorn för tillväxt i samhället men ibland kan det vara svårt att få finansiering för nödvändiga investeringar. Som företagare faller man ofta utanför storbankernas ramar för att ge krediter och vi känner igen känslan av att ha bra idéer, att kanske vara nystartad eller att behöva snabb hjälp med en avgörande investering.

Ur detta föddes Fedelta. Vi håller dig som företagare i handen och hjälper dig att utveckla verksamheten. Våra ledord är nytänkande och flexibilitet. På ett enkelt sätt hjälper vi dig med företagslån och skapar möjligheter för ditt företags framgång oavsett hur litet eller stort ditt företag är och i vilken bransch du är verksam.

Vi som driver Fedelta har själva varit egenföretagare under många år och vet hur krångligt det kan vara att gå via traditionella banker. Som svar på bankernas långdragna processer är ett av våra mål att erbjuda marknadens smidigaste företagslån.Vi som driver Fedelta har själva varit egenföretagare under många år och vet hur krångligt det kan vara att gå via traditionella banker. Som svar på bankernas långdragna processer är ett av våra mål att erbjuda marknadens smidigaste företagslån.